Brokkerhjørnet
En blog ved Jørgen Friis Christensen
HomeSearchSidens profil

Stakkelhaderne i Venstre appellerer direkte til middelklassens indre svinehund.

Med forslagene om at nedsætte kontanthjælpen, genindføre starthjælpen, og senest med forslag om at ophæve huslejereguleringen til fordel for markedskræfternes frie spil, har Venstre spillet klart ud: ” Det er Underdanmark der skal betale for forbedringer af middelklassens brug af landets velfærdsydelser, såsom børnepasning, fri undervisning og et avanceret sundhedsvæsen.” 

Politisk journalistik er for ringe.

På side 2 i Politiken den 15. januar er der uden nogen form for erkendende kommentar bragt en beskeden notits med overskriften: ”Politisk journalistik er for ringe.”

Notitsen har følgende indhold: ”Jagten på klik og høje seertal har fået danske medier til at konstruere en art medieboble på Christiansborg, hvorfra de politiske journalister i et stadigt mere hæsblæsende tempo rapporterer om skandaler og personsager, der ikke rigtig interesserer andre end kollegerne og så de politikere, som leverer råstoffer til denne særlige journalistiske genre.”

Moralsk lederskab?

 
Pressens blå lakajer har stadig travlt med at begå karaktermord på statsminister Helle Thorning, medens de nærmest kanoniserer Lars Løkke Rasmussen som landets moralske leder og frelser. Men kan den holdning stå for en nærmere prøvelse?
 

Hårde straffe virker ikke.

Politikerne viser deres afmagt ved – endnu en gang – at kræve strengere straffe til voldelige unge. Når de har konstateret, at det heller ikke virker, bliver det næste vel et krav om dødsstraf, eventuelt kombineret med offentlig kagstrygning(piskning) på Gammeltorv i København.

Hvor blev skattekommissionens forhøjelse af beskæftigelsesfradraget af?

Dansk Folkeparti bryster sig af, at bundskatten blev sænket til gavn for de lavestlønnede, men da bundskatten rammer alle er 1,5 % af 150.000 kr. (2250 kr.) immervæk betydeligt mindre end 1,5 % af 1.500.000 kr.(22.500 kr.), så hvor blev den sociale udligning af. 

Arbejder direktører med årslønninger på flere millioner kroner ikke på fuld tid?

Regeringen siger: Skatten på arbejde skal ned, grønne afgifter skal op, mens boligerne åbenbart skal gå fri i al evighed.

De er sure, sagde ræven.

Hvorfor mon det lige er Dansk Folkeparti og De Konservative, der er sure over skatteudspillet fra S og SF?

Den velaflagte! og dygtige? topchef.

Hvad mon det er, den dygtige Henning Dyremose har fået sine mange penge for?