Brokkerhjørnet
En blog ved Jørgen Friis Christensen
HomeSearchSidens profil

Stakkelhaderne i Venstre appellerer direkte til middelklassens indre svinehund.

Med forslagene om at nedsætte kontanthjælpen, genindføre starthjælpen, og senest med forslag om at ophæve huslejereguleringen til fordel for markedskræfternes frie spil, har Venstre spillet klart ud: ” Det er Underdanmark der skal betale for forbedringer af middelklassens brug af landets velfærdsydelser, såsom børnepasning, fri undervisning og et avanceret sundhedsvæsen.” 

Mit udgangspunkt er Lars Løkkes udsagn om, at han sigter mod, at Danmark skal have svenske skatter og tyske lønninger. Når man så erfarer, at Tyskland under stor ståhej har indført en mindsteløn på 60 kroner, så er Venstres sigtelinje klar: De svageste i samfundet skal betale prisen for, at middeklassen og for den sags skyld overklassen frit kan rage til sig af høje lønninger, lavere skat og de velfærdssamfunds goder, der gennem mange år netop er skabt af den af Venstre så forhadte ” danske model”, hvor organiserede arbejdsgivere i samarbejde med en organiseret fagbevægelse, har skabt det samfund hele velfærden, hviler på.

Dette gennem mange år - med Venstres indædte modstand - etablerede velfærdssamfund, ønsker Venstre i liberalismens hellige navn at nedbryde, med det sandsynlige resultat, at de rige bliver rigere(tænk bare på, hvorledes toppen af erhvervslivet i liberalismens hellige navn på det mest uappetitlige har raget til sig af høje lønninger og generøse bonusordninger) og de fattige bliver fattigere. (en enlig kontanthjælpsmodtager får 10.800 kr. før skat til at leve for, og betingelsen for at få kontanthjælp er oven i købet, at kontanthjælpsmodtageren først skal anvende alle sine aktiver, opsparing, ejerbolig, kapitalpension m.v. førend hjælpen kan ydes.)

Var der nogen der kaldte Danmark et velfærdssamfund for de svageste i samfundet?

Jeg gør det ikke, og jeg håber på, at stakkehaderne i Venstre aldrig mere kommer til magten i Danmark.

Kære middelklasse, synes I virkeligt, at Danmark kan være Venstres politiske hensigter bekendt?